Tvorba volnočasového centra ve vybraných oblastech se zaměřením na cestovní ruch - Polanský, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá podmínkami ovlivňující vznik a provoz zábavních center u nás a v zahraničí. Zaměřuje se na propojení centra s cestovním ruchem. Cílem práce je srovnat výchozí podmínky, které mají vliv na budoucí fungování. V první části se práce zabývá právními podmínkami, které ovlivňují založení společnosti. Dále se věnuje možnostem financování. V druhé části se zabývá cestovním ruchem. Popisuje typy cestovního ruchu, jeho vývoj a přinášející pozitivní i negativní jevy. Třetí část se věnuje zábavním parkům. Jedná se o analýzu vybraných oblastí, místní nabídky a rozbor vybraného zábavního centra. Práce obsahuje výzkumnou část, kde se zjišťuje názor potencionálních klientů. Výchozím motivem bylo zjistit, zda mají lidé zájem o podobné parky, co od nich očekávají a jaká je jejich zkušenost. V případě rozboru jednotlivých center je cílem popsat strukturu prosperující společnosti.
Creating of a new amusement center in selected areas, with a focus on tourism
Keywords: zábavní park; cestovní ruch; právní subjektivita; zážitek; volný čas; dovolená; vznik společnosti; financování; amusement park; tourism; legal personality; experience; leisure; vacation; company establishment; financing