Brownfields a jejich vliv na krajinu vybraného regionu - Bartušek, Antonín (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce analyzuje situaci brownfields České Republiky v kraji Vysočina, hodnotí stav brownfields a nastiňuje možné směry budoucího vývoje. Práce obsahuje sedm kapitol, je směřována do třech základních etap. Obsahem první etapy je identifikace a charakter ekologických limitů. Druhá etapa je analýza negativních jevů a zátěže způsobující přímé ohrožení zdraví ve sledovaném území. A poslední, třetí etapa této práce je sociologický průzkum zaměřený na vnímání a hodnocení jednotlivých brownfields místní komunitou v této oblasti. Výsledkem veškerých těchto analýz jsou tabulky a grafická znázornění, kde jsou sumarizována data získaná tímto výzkumem.
Brownfields and their impact on landscape of selected region
Keywords: brownfields; klasifikace; revitalizace; průmysl; důsledky; brownfields; clasification; revitalization; industry; consequences