Pohled na estetiku kultury bydlení Adolfa Loose a Le Corbusiera - Kopáčková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se svým obsahem soustřeďuje na postihnutí a komparaci nejdůležitějších estetických principů architektů Adolfa Loose a Le Corbusiera, použitých v jejich plánech i realizacích. Práce by měla touto komparací přinést v rámci kulturního kontextu pohled na jejich estetiku kultury bydlení a poukázat na jejich přínos této estetice.
A View of Housing Culture Aestetics of Adolf Loos and Le Corbusier
Keywords: architektura; kultura bydlení; funkcionalismus