Databáze informací o obcích pro účely oceňování dle vyhlášky - Hadrová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je vypracovat soubory informací o obcích ve zvolené oblasti, které jsou nutné pro oceňování cenou zjištěnou. Zjištěná data o obcích pak tabulkově zpracovat tak, aby vyhovovala účelu oceňování dle platné vyhlášky. První část práce je zaměřena na teoretická východiska práce, kde jsou definovány základní pojmy k danému tématu. Dále je vymezena teorie databáze, popsána problematika ceny obvyklé a ceny zjištěné, teorie hodnoty a aplikace koeficientů v oceňovací vyhlášce. Vlastní práce obsahuje charakteristiku Českých Budějovic a tabulkově zpracovaná data jednotlivých obcí ležících ve vzdálenosti do 10 km od krajského města. V závěrečné části práce jsou vyhodnoceny metody zpracovaných dat, výpis zdrojů těchto informací a porovnání mezi zjištěnými a evidovanými daty.
Database of information about the municipalities for purpose valuation according to decree
Keywords: Databáze; cena zjištěná; cena obvyklá; České Budějovice; Database; detected value; the usual price (market value); České Budějovice