Pohybová aktivita a struktura osobnosti dospělé české populace se zaměřením na muže - Kostelecká, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním tématem této diplomové práce je pohybová aktivita a struktura osobnosti dospělé české populace se zaměřením na muže. Výzkumu se zúčastnilo 40 mužů ve věku 20 60 let. Teoretická část práce se zabývá strukturou osobnosti, pětifaktorovým modelem osobnosti, pohybovou aktivitou dospělých a chůzí. Ve výzkumné části byla míra pohybové aktivity zjišťována pomocí krokoměrů Yamax Digiwalker SW-700 a struktura osobnosti prostřednictvím dotazníku NEO pětifaktorový osobnostní inventář. Výsledky výzkumu potvrdily vztah mezi osobnostními rysy a mírou pohybové aktivity.
The Motional activity and personality structure of the adult population of the Czech Republic focused of men
Keywords: struktura osobnosti; pětifaktorový model osobnosti; pohybová aktivita dospělých; chůze; personality structure; five-factor personality model; motional activity of adults; gait