Nobelovy ceny v oboru fyzika - Fiala, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce ''Nobelovy ceny v oboru fyzika''. Stěžejním tématem této bakalářské práce je udělování Nobelových cen v oboru fyzika. Práce taktéž obsahuje obecné vědecké a technické možnosti současné fyziky a zároveň poznatky fyzikálních oborů z minulých let. Cílem bakalářské práce je přiblížit a vysvětlit význam Nobelových cen v oboru fyziky v celosvětovém kontextu tak, aby jej chápala široká veřejnost.
Nobel prizes in Physics