Vizualizace síťového provozu s ohledem na bezpečnostní události - Soubusta, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá metodami vizualizace síťového provozu a identifikací nekalých či útočných aktivit. Teoretická část je ověřena pomocí experimentů s virtuálními počítači, kdy je simulován útočník generující škodlivý provoz. Cílem práce je popsat a otestovat způsoby zobrazení dat v síti tak, aby byla lidsky čitelná a byla možná identifikace potenciálně nebezpečných aktivit útočníka.
Network traffic visualization with respect to security events
Keywords: sítový útok; vizualizace datového toku; virtualizace; network attack; network flow visualisation; virtualization