Zhodnocení organizace spojení a návrh typové činnosti složek integrovaného záchranného systému při společném zásahu - Fišara, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce popisuje způsoby komunikace integrovaného záchranného systému, zejména jeho základních složek. Teoretická část se zaměřuje především na popis integrovaného záchranného systému a předpisy zabývající se kompetencemi a spojením u základních složek a mezi složkami navzájem. Ve výzkumné části jsou zhodnoceny možnosti jednotlivých složek u kterých byl proveden průzkum, jejich vybavení prostředky pro spojení a zásady, které jsou pro vzájemnou komunikaci těchto složek využívány. Tyto jednotlivé poznatky jsou v závěru práce shrnuty a využity pro návrh ?Typové činnosti složek integrovaného záchranného systému při společném zásahu ? Organizace spojení?, který stanovuje pravidla komunikace a výrazně by mohl napomoci při vzájemné komunikaci složek IZS při řešení mimořádných událostí.
Evaluation organization of connection and design type activity of the Integrated Rescue System components as regards joint action
Keywords: spojení; součinnost; koordinace; connection; cooperation; coordination