Konstrukční úlohy v prostoru - Malířská, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem mé bakalářské práce Konstrukční úlohy v prostoru je shrnutí poznatků k tématu stereometrie, které by se daly využít žáky na základních a studenty na středních školách. Tato tématika je obecně velmi zanedbávaná, což má za následek velmi nízkou úroveň prostorové představivosti. Konstrukční úlohy v prostoru jsem tvořila ve volném rovnoběžném promítání s užitím interaktivního geometrického softwaru GeoGebra. Práce obsahuje řešené příklady doplněné podrobným komentářem řešení, ale i neřešené příklady k procvičení.
Construction tasks in space
Keywords: stereometrie; řezy těles; osová afinita; středová kolineace; průsečíky; odchylky; stereometry; solid cuts; axial affinity; central collineation; intersections; deviations