Proměny v pojetí vlastnického práva ve světle nového občanského zákoníku - Boledovičová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce pojednává o proměnách vlastnického práva ve světle nového občanského zákoníku. Každá z kapitol představuje samostatný celek od historického exkurzu, vysvětlení podstaty vlastnického práva a základních pojmů až po nový občanský zákoník a ukázky ze soudobé soudní praxe.
Changes in the Concept of Property Rights in the Light of the New Civil Code
Keywords: vlastnické právo; Nový občanský zákoník; soudní praxe; účastníci soudních sporů; property right; New Civil Code; judicial practice; cases; participants in a litigation