Divadelní představení jako součást cizojazyčné výuky - Masopustová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je věnována využití dramatické výchovy ve výuce anglického jazyka na druhém stupni ZŠ. Teoretická část se věnuje propojení výuky anglického jazyka a dramatické výchovy, dále představuje konkrétní metody a techniky, které je možné v hodinách anglického jazyka využít, a v závěru popisuje základní principy nácviku divadelního představení ve školách. Praktická část je zastoupena vlastním návrhem původní divadelní hry v anglickém jazyce pro žáky druhého stupně ZŠ a následnou reflexí nácviku představení podle tohoto scénáře, který byl prováděn se skupinou žáků druhého stupně ZŠ Kubatova v Českých Budějovicích.
A Play as Part of Foreign Language Learning
Keywords: anglický jazyk; dramatická výchova; divadelní představení; scénář; metodika; English; drama education; a play; a script; methodology