Formy regionální kooperace z pohledu podpory produkce - Křišťanová, Milena (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce ''Formy regionální kooperace z pohledu podpory produkce'' je analýza vybrané formy regionální kooperace a vymezení jejího potenciálu v oblasti podpory místní produkce. Pro svou práci jsem si vybrala místní akční skupinu s názvem MAS Vltava, o. s., která se nachází v jižních Čechách. Práce se skládá ze dvou částí. První částí je literární rešerše, kde se nacházejí teoretické informace o základních pojmech, jež v práci používám. Po této kapitole následuje stručné představení metodického přístupu. Druhá analytická část práce se zabývá charakteristikou konkrétní místní akční skupiny. Hlavním úkolem analytické části práce bylo zhodnocení formulovaných hypotéz. Poslední kapitoly jsou věnovány vyhodnocení získaných informací a formulování závěrů. Analýza primárních i sekundárních údajů ukázala snahu místní akční skupiny podporovat místní výrobce a všeobecně přispívat k rozvoji regionu, ve kterém tato místní akční skupina působí. Místní akční skupina je schopna podporovat místní podnikatele, a to jak členy, tak i nečleny.
Forms of Regional Co-operation in the Light of the Promotion of Production
Keywords: místní akční skupina; program LEADER; místní produkce; MAS Vltava; o. s.; Local acition group; LEADER; local production; LAG Vltava; c. a.