Výuka angličtiny pro zvláštní účely a příprava kurzů angličtiny pro studenty výpočetní techniky - Carbová, Anna (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem práce je tvorba kurzu anglického jazyka pro specifické potřeby, který navštěvují studenti prvního ročníku neučitelského oboru Informační technologie na Pedagogické Fakultě Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích. Po prostudování dostupné vědecké literatury je vytvořen dotazník pro zjištění potřeb těchto studentů, jsou dotazování možní budoucí zaměstnavatelé a současní učitelé odborných předmětů na katedře informačních technologií a po analýze všech informací je vytvořen dvousemestrální sylabus pro tento kurz, kde každá hodina obsahuje název, téma, dovednosti a jazykové nástroje. Následuje popis dvou ukázkových hodin včetně metodického příručky krok za krokem a přílohy s materiálem pro studenty.
Teaching English for Specific Purposes and designing courses for Information Technology students
Keywords: ESP; informační technologie; tvorba sylabů; ESP; Information Technology; course design