Rozvíjení hlasových dovedností u dětí v předškolním věku - Benešová, Karolina (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce zabývající se hudebním rozvojem dětí je rozdělena do čtyř kapitol.V první kapitole této práce je shrnuta celková charakteristika vývoje dítěte v předškolním věku. Následuje kapitola osvětlující funkce orgánů participujících na hlasovém projevu. Ve třetí kapitole se zabývám rozvojem vhodných návyků při dětském zpěvu zábavnou formou, z tohoto důvodu jsou u každé problematiky připojené názorné ukázky jednoduchých cvičení, která dětem zpříjemní nácvik základních dovedností, jejichž znalost je nutná pro zdravý zpěv. V následující kapitole je nastíněna práce a využití jednoduchých rytmických nástrojů při práci s dětmi v hudební výchově.
Developing musical competences of children in pre-school age
Keywords: hudební pedagogika; hlasová výchova; dětský hlas; hudební metodika; music pedagogy; child voice; vocal education; mosucial metodology