Návrh plánu hospodaření s odpady (případová studie obce Vráž u Berouna) - Ryndová, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem diplomové práce je "Návrh plánu hospodaření s odpady v obci Vráž u Berouna". V teoretické části je popsána legislativa odpadového hospodářství, způsoby nakládání s odpady a nástroje odpadového hospodářství obce. Druhá část popisuje modelové území. V terénním průzkumu jsou zmapovány ilegální černé skládky. Dotazníkovou metodu byla získána data o nakládání s odpady v domácnostech. V závěrečné části je analýza příjmů a výdajů obce a následný návrh na efektivnější systém hospodaření s odpady.
Proposal of waste management plan (case study of Vráž municipality)
Keywords: komunální odpady v obci; nakládání s odpady; efektivní odpadové hospodářství; analýza příjmů a nákladů; municipal wastes in community; waste treatment; effective waste management; analysis of income and expenditure