Cestovní ruch a rekreace na Jindřichohradecku - Plášilová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnocení současného stavu cestovního ruchu ve vybrané oblasti Jindřichohradecka. V rámci práce byla zkoumána především struktura předpokladů cestovního ruchu ve zvolené oblasti pomocí primárních dat a odborné literatury. Primární data byla získána v dotazníkovém šetření v rámci dvou předem zvolených lokalit. Pozornost byla věnována rovněž návštěvníkům oblasti Jindřichohradecka. Posuzováno bylo vnímání lokality návštěvníkem, aktivity provozované v rámci dovolené, motivace k návštěvě dané lokality apod. Dále byla v rámci práce vytvořena databáze kulturně-historických, přírodních a ubytovacích atraktivit. Na základě vyhodnocení nabídky a poptávky cestovního ruchu v oblasti byly navrženy potencionální možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu na území Jindřihcihradecka.
Tourism and recreation in Jindřichův Hradec region
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; účastník cestovního ruchu; atraktivity; Jindřichohradecko; tourism; conditions of tourism; visitor of tourism; attractiveness; Jindřichův Hradec area