Environmentalismus v českém filosofickém myšlení 20. století (se zaměřením na vybrané osobnosti- E. Kohák, J. Šmajs) - Dolejšová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce podává přehled české filosofické reflexe environmentální problematiky v druhé polovině dvacátého století a zároveň zachycuje její změny, ke kterým dochází na přelomu tisíciletí. Nejvýraznější představitele dané problematiky představuje na základě rozboru jejich hlavních děl Cílem práce je analyzovat základní problémové okruhy našeho filosofického myšlení k dané tématice u vybraných autorů.
Enviromentalism in the 20th century Czech philosophical thought (with a view to concrete perosnalities - Kohák, Šmajs)