DIECÉZNÍ CENTRA ŽIVOTA MLÁDEŽE POHLEDEM JEJICH ZAMĚSTNANCŮ A DOBROVOLNÍKŮ - Špetová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se věnuje pastoraci mládeže, kterou realizují vedoucí mládeže pracující ve vybraných diecézních centrech života mládeže (DCŽM). Autorka vymezuje základní pojmy a na základě církevních dokumentů a odborné literatury stanovuje pastorálně teologické a pedagogické principy a kritéria pastorace mládeže po 2. vatikánském koncilu. Tato kritéria aplikuje a srovnává s výchovnými a pastoračními cíli vedoucích mládeže, kteří působí ve vybraných DCŽM. Cílem pracovníků jednotlivých DCŽM je předávat hodnoty žitého evangelia tak, aby odpovídaly současným měnícím se touhám a potřebám mládeže.
Diocesan centres of lives of youth seen by their employees and volunteers.
Keywords: výchovné cíle; pastorační cíle; diecézní centrum života mládeže; vedoucí mládeže; pastorace mládeže; educational objectives; goals pastoral; diocesan center of life; youth leaders; youth ministry