Zpracování plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu - Mauerová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce řeší plánem společných zařízení v zájmovém území Branišovice u Římova. Plán společných zařízení tvoří kostru komplexní pozemkové úpravy. V úvodní části diplomové práce je zpracována literární rešerše, která se zabývá pojmem pozemkové úpravy a obsahem plánu společných zařízení. Plán společných zařízení zahrnuje opatření ke zpřístupnění pozemků, opatření k ochraně zemědělského půdního fondu, vodohospodářské opatření a opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí. Praktická část obsahuje terénní průzkum, který zhodnocuje současný stav území a vyhodnocuje nedostatky. Důležitou část zaujímá návrh plánu společných zařízení obsahující prvky opatření pro zlepšení vodohospodářských podmínek a zvýšení ekologické stability, které vedou ke zlepšení celkové kvality životního prostředí
Projection of common facilities plan for the complex land consolidation
Keywords: Plán společných zařízení; komplexní pozemková úprava; katastrální území Branišovice u Římova; vodohospodářské opatření; územní systém ekologické stability; zpřístupnění pozemků; protierozní opatření; Common facilities plan; comlex landscaping; area of Branišovice u Římova; land accessible; protect the agricultural soil fund; water management measures; create the environment