Vliv umění na dětský výtvarný projev ve školní praxi - Váňová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce ?Vliv umění na dětský výtvarný projev ve školní praxi? pojednává o možnostech použití arteterapeutických prvků rožnovské arteterapie a technik receptivní arteterapie v hodinách výtvarné výchovy na 2. stupni ZŠ. Charakterizuje zvláštnosti výtvarného projevu dětí ve věku 12 až 15 let a možnosti jeho ovlivnění pomocí inspirace formou výtvarných děl. Zhodnocuje důležitost výtvarně metodických vstupů dle principů rožnovské arteterapie.
The Influence of Art on children´s art expression in school practice
Keywords: Funkce umění; Receptivní arteterapie; Animace výtvarného umění; Rožnovská arteterapie; Arteterapie ve výtvarné výchově; Dětský výtvarný projev ve věku 12 až 15 let; Výtvarná krize; Výtvarně metodické vstupy.; Function of Art; Receptive Art Therapy; Animation of Art; Roznov Art Therapy; Art therapy in School Art lessons; Children´s art expression in the Age between 12 and 15; Art Crisis in Children´s Art Expression; Methodical interventions.