Měření tloušťky vrstev pomoci ultrazvuku s důrazem na měření tenkých vrstev z nekovových materiálů za pomoci měřicího přístroje TT-100 - Javůrek, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
V úvodu práce je popsána problematika měření tloušťky vrstev pomocí ultrazvuku s důrazem na měření tenkých vrstev z nekovových materiálů za pomoci měřicího přístroje TT-100. V další části je uveden vývoj měření pomocí ultrazvuku. V praktické části je provedeno porovnání s ostatními metodami a vypracování metodické části pro měření s přístrojem TT-100.
Measurement of layer thickness by ultrasound with emphasis on nonmetallic films with the aid of measuring apparatus TT-100
Keywords: ultrazvuk; měření tloušťky; TT-100; Thickness measurement; TT-100; ultrasound