Pohled adolescentů na rodiny homosexuálních párů - Prayerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na postoj adolescentů na rodiny homosexuálních párů. Toto téma je v posledních letech předmětem mnoha diskuzí a dnešní mladí lidé budou brzy rozhodovat, zda budou mít homosexuální páry i rodičovská práva a možnost uzavřít manželství. Práci se skládá ze dvou částí. Teoretická část se zaměřuje na pojem rodina, její definici a funkce. Dále vysvětluje pojem homosexualita a adolescence. Praktická část řeší formou kvantitativního výzkumu postoj adolescentů k výchově dětí a založením rodiny homosexuálními páry. Jako metodu sběru dat jsem zvolila elektronický dotazník. Data byla zpracována a převedena do grafů. Byly stanoveny 4 specifické výzkumné otázky, na které se snažím hledat odpovědi.
Adolescents opinion of homosexual families
Keywords: adolescent; rodina; dítě; homosexualita; homoparentální rodina; adolescent; family; child; homosexuality; homoparental family