Motivace a odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku - Kůta, Jan (Jihočeská univerzita, 2018)
Decathlon je mezinárodním prodejcem sportovního zboží a vybavení. Jedna z jeho poboček se nachází i v Českých Budějovicích. Většina zaměstnanců této prodejny jsou studenti, kteří zde pracují na částečný úvazek. Způsob, jak správně motivovat zaměstnance, se může zdát složitý, obzvlášť pokud jsou stále studenti. Ale dobře motivovaný pracovník pracuje více a efektivněji, což si vedení Decathlonu velmi dobře uvědomuje. Proto svým zaměstnancům poskytuje celou řadu zaměstnaneckých výhod, jako např. měsíční bonusy či podíl na zisku firmy. Velká část benefitů je ale nefinančního charakteru. Decathlon se snaží uspokojit potřeby svých zaměstnanců, proto je většina z nich spokojena nejen se svým pracovním životem, ale i s dalšími příležitostmi, které jsou jim nabízeny.
Motivation and Remuneration of Employees in Selected Company
Keywords: Motivace; odměňování; benefit; finanční odměna; Motivation; remuneration; benefit; money reward