Cykloturistika a její vliv na rozvoj cestovního ruchu v táborské aglomerace - Tůmová, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem této práce bylo zhodnotit cykloturistiku a její vliv na rozvoj cestovního ruchu v táborské aglomeraci. Dalšími cíly byl rozbor cyklostezek a cyklotras procházejících táborskou aglomerací a analýza cyklistických akcí.K tomuto zhodnocení bylo zapotřebí provést dotazníkové šetření. Na základě výsledků šetření byly následně zpracovány marketingové návrhy a opatření pro rozvoj cykloturistiky ve sledované oblasti.
Cycletourism and its influence on tourism development in Tabor´s agglomeration
Keywords: cestovní ruch; aglomerace; cykloturistika; služba; cyklotrasa; cyklostezka; tourism; agglomeration; service; cycling; cycleway; cycle track; bicycle