Analýza požadavků kladených na sociální pracovníky Mezinárodním etickým kodexem - Hojková, Anna (Jihočeská univerzita, 2017)
Předložená diplomová práce se zabývá Mezinárodním etickým kodexem sociální práce. Nejprve se věnuje vzniku, historii, aktualizacím a také kritice etických kodexů. Poté následuje analýza jednotlivých principů Mezinárodního etického kodexu. Tato analýza byla provedena na základě odborné literatury sociální práce a článků publikovaných v České republice. Následně jsou u každého principu zpracovány výsledky provedeného výzkumu mezi sociálními pracovníky v Jihočeském kraji. Ty vyjadřují, jak samotní sociální pracovníci jednotlivé principy vnímají. Práci uzavírá stručný náhled do etických teorií.
The Analysis of the Demands put on Social Workers by the International Code of Ethics
Keywords: etický kodex; etika; sociální práce; IFSW; syndrom vyhoření; superhrdina; code of ethics; ethics; social work; IFSW; burnout syndrome; superhero