Zjišťování současného stavu materiálních podmínek pro výuku tělesné výchovy na středních školách okresu Prachatice\\ - Žižková, Marie (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá zjišťováním současného stavu materiálních podmínek pro výuku tělesné výchovy na středních školách okresu Prachatice. Výzkum byl proveden na podzim roku 2010 a bylo do něho zahrnuto celkem šest škol (pět škol veřejných a jedna škola soukromá). Soukromá škola byla z výzkumu vyřazena z důvodu neposkytnutí informací. Při výzkumu byly použity tyto metody: metoda dotazníku, metoda přímého pozorování a metoda interview. Výsledky byly v diplomové práce zpracovány do tabulek. Z celkových výsledků vyplývá, že z pěti škol mají čtyři školy podmínky pro výuku tělesné výchovy vyhovující a jedna škola má podmínky pro výuku tělesné výchovy nedostačující.
Survays the actual situation of the material conditions for teaching physical education at the secondary schools of Prachatice district
Keywords: Školní tělesná výchova; tělocvična; nářadí; náčiní; hřiště.; Physical education; gym; implements; tools; sportground.