Barevná modifikace Warteggova kresebného testu u dětí s autismem - Kraftová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je zjistit charakteristické zpracování Warteggova kresebného testu a jeho barevné modifikace autistickými dětmi. Teoretická část se podrobně zabývá projektivními technikami, charakteristikou dětské kresby, symbolikou motivů a barev, v neposlední řadě se zaměřuje na Warteggův kresebný test a jeho základní aspekty a na téma autismu. Empirická část se věnuje výzkumu, formální a obsahové stránce zpracovaných polí autistickými dětmi, dále charakteristice a významným zjištěním v polích, která se vztahují k autistickým rysům a projevům.
The color modification of the Wartegg´s drawing test in autistic children
Keywords: autismus; dětská kresba; projektivní techniky; symbolika barev; Warteggův kresebný test; autism; children's drawings; projective techniques; symbolism of colors; Wartegg drawing test