Povinnosti importéra při dovozu zboží ve vztahu k celní správě - Marešová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá zahraničním obchodem, statistickými systémy zahraničního obchodu, a mapuje zahraniční obchod ČR. Specifikuje orgány celní správy a jejich úkol v souvislosti s dovozem zboží, charakterizuje celní řízení a objasňuje problematiku cla. Cílem je popsat povinnosti importéra při dovozu zboží jak ze zemí EU, tak ze třetích zemí a navrhnout postup k dosažení bezproblémového dovozu zboží z hlediska potřebných dokumentů a celního řízení.
Obligation of Importer During Import in Communication with Customs Office
Keywords: Zahraniční obchod; Intrastat; import; export; celní správa; clo; e-Dovoz; Foreign trade; Intrastat; import; export; Board of customs; customs duty; e-import