Neživotní pojištění a komparace produktů vybraných pojišťoven - Kočerová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá porovnáním současné nabídky povinného ručení a havarijního pojištění u třech nejlepších pojišťoven na českém trhu dle výsldků z analýzy pojistného trhu. Nejepší povinné ručení bylo vyhodnoceno od pojišťovny Kooperativy. Z nabídek havarijního pojištění byl zvolen návrh pojištění také od Kooperativy. V závěru jsou doporučení, jak nejlépe uzavřít pojištění, a to s obchodním zástupcem nebo na přepážce pojišťoven.
Non-life insurance and comparison of selected products of choice insurance companies
Keywords: Neživotní pojištění; povinné ručení; havarijní pojištění; pojistný trh; Česká pojišťovna; Kooperativa; Allianz pojišťovna.; Non-life insurance; liability insurance; accident insurance; insurance market; České pojišťovna; Kooperativa; Allianz.