Využití aditivních látek ve výživě hospodářských zvířat - Adamová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím aditivních látek ve výživě hospodářských zvířat, rozdělením těchto látek a jejich charakteristikou. Práce je zaměřena zejména na charakteristiku vybrané skupiny zootechnických doplňkových látek. V této skupině látek jsou prezentovány jednotlivé konkrétní látky přidávané do krmiv a je zde popsán jejich účinek a význam ve výživě hospodářských zvířat.
Utilization of the additives in farm animal nutrition
Keywords: aditivní látky; zootechnické doplňkové látky; enzymy; probiotika; fytogenní aditiva.; additives; zootechnical supplementary substances; enzymes; probiotics; phytogenous additives.