Vizualizace matematických problémů a jejich důkazů - Podaná, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
Ve své diplomové práci se zabývám vizualizací matematických problému pomocí obrázku. V první, teoretické, části uvádím pedagogicko- psychologický pohled na vizualizace. Základní rozdělení obrazového materiálu, jeho výhody a nevýhody. Následující, hlavní, část práce věnuji samotným problémům a jejich důkazům. Ty dělím do tří základních kategorií: důkazy z oblasti geometrie a algebry, důkazy nerovnosti aritmetického a geometrického průměru a důkazy, které se věnují radám celých čísel. Poslední kapitola obsahuje vytvořené pracovní listy pro studenty základních škol.
Visualization of mathematical proving