Zhodnocení provozu, jeho řízení a ekonomiky podniku poskytujícího nákladní dopravu a návrh postupu při jeho rozšiřování o další typ dopravních služeb - Nováková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení provozu, řízení a ekonomiku exitujícího podniku poskytujícího nákladní dopravu. První část práce zahrnuje teoretický základ a vymezení základních pojmů. Druhá část je věnována vlastní práci, kde jsou použity metody finanční analýzy, dále analýza organizační struktury, definování největších nákladových položek podniku a vyhodnocení získaných výstupů.
Evaluation of the operations, management and economy of a company providing freight transport and finding a solution for its expansion to other types of transport services
Keywords: finanční analýza; organizační struktura; finanční náklady; nákladové položky; finanční leasing; pronájem; financial analysis; organization structure; financial costs; cost items; financial leasing; sublease