Využívání organizovaného volného času studenty středních škol v podmínkách mikroregionu Bystřicko - Beran, Karel (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se věnuje volnočasovým aktivitám studentů středních škol v Mikroregionu Bystřicko. Bakalářská práce předestírá možnosti využití organizovaného volného času v Mikroregionu Bystřicko. Zajímá se o vztahy volnočasových organizací a jejich klientů. Důraz byl kladen především na informační toky mezi těmito subjekty a objekty. V teoretické části je představen Mikroregion Bystřicko, vybrané volnočasové organizace, instituce v tomto mikroregionu působící a pojmy, které se váží na problematiku volného času. V části praktické zkoumá, jak studenti středních škol v tomto mikroregionu tráví svůj volný čas, jaká je nabídka volnočasových aktivit, jaké aktivity respondentům v mikroregionu chybí. Šetření se dotýká podpory rodičů ve volnočasové aktivitě. Výstupem pro praxi budou jednotlivá doporučení k propagační činnosti trávení volného času, k tvorbě nástrojů určených pro monitorování volnočasových potřeb potencionálních klientů.
Possibilities of organized leisure time for student of high school in microregion Bystřicko
Keywords: Mikroregion Bystřicko; volný čas; studenti středních škol; pedagogika; Mikroregion Bystřicko; leisure; secondary school students; pedagogy