Nastavení podmínek pro fungující týmovou supervizi - Ťápalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se věnuje problematice týmové supervize v sociálních sužbách, a to zejména z pohledu supervidovaných. Zaměřuje se na vnitřní i vnější faktory, které týmovou supervizi ovlivňují. V úvodu práce je popsán význam sociálních služeb, týmové supervize a jejich vhodných podmínek pro realizaci. O tuto část práce se opírá krátký kvalitativní výzkum, jehož součástí je kvalitativní sonda poukazující na stav týmové supervize v neziskové organizaci poskytující sociální služby. Výsledkem této výzkumné sondy je vyhodnocení získaných odpovědí na stanovené otázky, jejich porovnání, a dále výčet vhodných podmínek týmové supervize, který má sonda vyhodnotila za relevantní pro tuto práci. Hlavním cílem této práce bylo najít ideální předpoklady týmové supervize, porovnat je s problematickou praxí, a stanovit, jak tyto problémy eliminovat, a vytvořit tak funkční týmovou supervizi.
Appropriate setting of conditions for team supervision
Keywords: klient; pracovník v sociálních službách sociální práce; sociální pracovník; sociální služby; supervize; supervidovaný; supervizor; client; employee in social services social worker; social services; social work; supervision; the supervised; supervisor