Analýza marketingového prostředí ve vybrané firmě - Černá, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Marketing má v současné době stále větší význam a každá firma by se jím měla důkladně zabývat. Aby firma mohla v daném odvětví obstát, musí získávat co nejpřesnější informace o konkurenci, dodavatelích, zákaznících a s pomocí těchto údajů vypracovávat marketingové strategie. V teoretické části této bakalářské práce je popsán marketing, marketingové prostředí a analýzy marketingového prostředí. V praktické části jsou tyto analýzy aplikovány na konkrétní podnik - ARBO, spol. s r. o. Marketingové prostředí je analyzováno pomocí Porterova modelu pěti sil a STEP analýzy.
Analysis of marketing environment in chosen company
Keywords: marketing; marketingové prostředí; analýza marketingového prostředí; Porterův model pěti sil; STEP analýza; marketing; marketing environment; analysis of the marketing environment; Porter´s model of five powers; STEP analysis