Limity a bariéry ekonomického rozvoje venkovských regionů na úrovni LAU II. - Kůsová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá ekonomickým rozvojem v obcích Stachy, Vacov a Zdíkov. Rozvoji venkovských regionů by se měla věnovat velká pozornost, protože Česká republika je z 90 % tvořena obcemi, jež mají do 2000 obyvatel. Rozvoj se neprojevuje jen v samotných obcích, ale současně dochází k rozvoji celého regionu, což má následky na celou republiku.
Limits and barriers to economic development in rural regions at LAU II.
Keywords: Rozvoj; obec; rozpočet; příjmy a výdaje; dotace; bariéry a limity; Development; municipality; budget; income and expenditure; subsidies; barriers and limits