Diferenciální počet funkce dvou proměnných - Ptáčník, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá zavedením funkce dvou proměnných a diferenciálním počtem této funkce. Práce má sloužit jako učební text pro studenty učitelství pro druhý stupeň základní školy. Každá kapitola obsahuje shrnutí základních pojmů a vysvětlení vztahů, dále pak řešené modelové úlohy daného tématu a konečně úlohy, které by měl řešit student sám. Diplomová práce má studentům předat základní poznatky o diferenciálním počtu funkce dvou proměnných, včetně praktických znalostí.
Calculus of bivariant function
Keywords: Funkce dvou proměnných; funkce; parciální derivace; lokální extrémy; globální extrémy; diferencovatelnost; směrové derivace; gradient; tečná rovina; bivariant function; function; partial derivative; local extremes; global extremes; differentiability; directional derivative; gradient; tangent plane