Zpracování přehledu a popisu epizodních model srá?žko-odtokových událostí pro odnos látek - Přeslička, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
V této práci se zabývám tématem matematických hydrologických model. Cílem je vysvětlit hlavní principy, na kterých modely pracují, klasifikovat je podle jednotlivých hledisek a zpracovat přehled a popis epizodních model. Součástí popisu jsou i mo žnosti využ ití jednotlivý model, co pomáhá při výběru vhodného modelu pro modelování hydrologických proces.
Event rainfall-runoff models overview.
Keywords: hydrologické modely; epizodní modely; srá žko-odtokový proces; hydrologic models; event models; rainfall-runoff process