Autismus a hra - Sedláčková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce nazvaná Autismus a hra se skládá z teoretické a praktické části. Úvod teoretické části je věnován obecným poznatkům o autismu, následují stěžejní kapitoly práce zaměřené na vizuální komunikaci, vizuální komunikační strategie v autismu a kompenzační pomůcky. Obsahem praktické části je popis vzniku a řešení mnou navržené kompenzační pomůcky vizuálního kalendáře pro lepší orientaci v delším časovém prostoru. V závěru práce je zhodnoceno využití vizuálního kalendáře v praxi. Součástí je i obrazová příloha.
Autism and game
Keywords: autismus; vizuální komunikace; kompenzační pomůcky; piktogram; vizuální kalendář; autism; visual communication; compensation aids; pictogram; visual calendar