Molecular and morphological characterisation of digeneans of the family Strigeidae Railliet, 1919 from Iceland - Mazanec, Hynek (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato studie aplikuje molekulární a morfologické metody k identifikování larválních a dospělích stádií motolic čeledi Strigeidae. Mezihostitelé a definitivní hostitelé byli nasbíráni z 11 sladkovodních jezer a podrobeni zkoumání na identifikaci infekce. Bylo nalezeno 7 druhu na základe fylogenetických analýz cox1 a 28S genu. Podařilo se objasnit životní cyklus druhu Apatemon gracilis na Islandu.
Molecular and morphological characterisation of Digeneans of the family Strigeidae Railliet, 1919 from Iceland
Keywords: Motolice; Strigeidae; Apatemon; Australapatemon; Cotylurus; cox1; 28S; Trematode; Strigeidae; Apatemon; Australapatemon; Cotylurus; cox1; 28S