Syndrom CAN v krizové intervenci - Ignatidisová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na syndrom CAN (syndrom týraného, zneužívaného a zanedbávaného dítěte) v krizové intervenci. Pozornost je věnována bližšímu rozebrání jednotlivých forem CAN ? především fyzickému týrání, psychickému týrání, sexuálními zneužívání a zanedbávání. Představuje základní legislativní úpravu problematiky a nejvýznamnější instituce, které se dětem postiženým syndromem CAN věnují v rámci krizové intervence.
CAN syndrome in the crisis intervention
Keywords: syndrom CAN; fyzické týrání; psychické týrání; sexuální zneužívání; zanedbávání; krizová intervence; CAN syndrome; physical abuse; psychical abuse; sexual abuse; neglect; crisis intervention