Personalistika v dopravních službách - Táborská, Alena (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na personální řízení v dopravní společnosti ČSAD Jihotrans a.s. Je zde zkoumáno především vzdělávání vybrané skupiny pracovníků, řidičů nákladní jízdní soupravy. Cílem práce je návrh určitých zlepšení v řídících procesech a dalším vzdělávání zaměstnanců vedoucích ke zkvalitnění produkce a k zajištění konkurenceschopnosti firmy. První část práce řeší problém nedostatečné praxe a vzdělání řidičů, a to projektem vzdělávání této skupiny pracovníků. Druhá část práce obsahuje SWOT analýzu, která byla využita pro návrh strategií do budoucna a doporučení pro celkový chod podniku.
Human resources management in transportation services
Keywords: Personální řízení; vzdělávání pracovníků; projekt vzdělávání; SWOT analýza; Personal management; education of employees; education project; SWOT analysis