Matematika v přírodě - Beránková, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem bakalářské práce je vytvořit soubor materiálů, které zaznamenávají přírodní jevy propojující přírodu s matematikou, dále pořizování fotografií takovýchto jevů, jejich matematický popis, vytváření počítačových modelů a úloh, které dovolují tyto jevy spojující matematiku s přírodou vhodně zakomponovat do výuky. V bakalářské práci je kladen důraz na propojení znalostí z matematiky a přírodopisu a jejich využití ve výuce. Součástí práce je rešerše dostupné literatury a vybraných učebnic matematiky pro základní a střední školy.
Mathematics in nature