Systém řízení kvality ve vybraném podniku se zaměřením na informační systémy - Pavlíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na systém managementu kvality. Cílem práce je analyzovat současný systém managementu kvality a na základě zjištěných výsledků navrhnout opatření, která zvýší bezpečnost a ochranu dat ve vybraném podniku. Vybraným podnikem je společnost poskytující komplexní služby v oblasti geodézie, fotogrammetrie, geoinformačních systémů a katastru nemovitostí. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část.Teoretická práce je zaměřena na definování klíčových pojmů z oblasti managementu kvality a informačních systémů. Praktická část se skládá ze čtyř částí, kterými jsou charakteristika podniku, analýza současné situace managementu kvality, podmínky Obecného nařízení o ochraně osobních údajů a v závěru návrhy na zvýšení a ochranu dat. Návrhy jsou zaměřeny na podmínky Obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Informace pro praktickou část byly získány analýzou dokumentů a polostrukturovaným rozhovorem s vedením společnosti.
Quality management system focused on information system in the selected enterprise
Keywords: management kvality; kvalita ISO normy; Obecné nařízení o ochraně osobních údajů; certifikace; ochrana dat; informační systém; quality management; quality; ISO standards; GDPR; certification; data protection; information system