Průvodce občana problematikou dopravních nehod po novele zákona - Malý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce poskytuje přehled o problematice dopravních nehod, zejména pak vymezení základních povinností pro občana při účasti na dopravní nehodě v České republice a v okolních státech ČR. V práci nalezneme i povinnosti policisty při zpracovávání jednotlivých nehod. Hlavním cílem této práce je vyhotovený manuál pro občana, jak při dopravní nehodě správně postupovat.
A citizen´s guide through problems of traffic accidents with regard to law modifications.
Keywords: dopravní nehoda; manuál; účastník dopravní nehody