Koncepce atlasu pro potřeby veřejné správy za účelem plánování udržitelného rozvoje SO ORP Soběslav - Kotšmíd, František (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce diskutuje nad možnostmi trvale udržitelného rozvoje v oblasti SO ORP Soběslav. Cílem této bakalářské práce je vytvoření konceptu atlasu pro potřeby veřejné správy studovaného regionu. Zaměřuje se na celou oblast jakožto na funkční a spolupracující celek. Velký důraz je v práci kladen především na menší obce spadající do studovaného území. Provedená regionálně-geografická a fyzicko-geografická analýza je zaměřena na regionální aspekty trvale udržitelného vývoje území ve vztahu k místní regionální politice. V bakalářské práci jsou též naznačeny možnosti využití Geografických informačních systémů (GIS), právě v trvale udržitelném rozvoji regionu.
The concept of the atlas for the needs of public administration in order to plan for sustainable development MEP Sobeslav
Keywords: Trvale udržitelný rozvoj; regionálně geografická analýza; GIS; správní obvod obce s rozšířenou působností Soběslav; koncept atlasu; Sustainable development; regionally-geographical analysis; GIS; administractive districts of municipalities with extended competence Soběslav; atlas concept