Jak podmiňuje charakter lesních okrajů biodiverzitu v agrární krajině: vliv na distribuci a početnost rozdílných skupin bioty. - Bartůšková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2012)
Bartůšková, I., 2011: Jak podmiňuje charakter lesních okrajů biodiverzitu v agrární krajině: vliv na distribuci a početnost rozdílných skupin bioty [How the pattern of forest edges affects biodiversity in agricultural landscape: influence on distribution and abundance on different groups of animals. Bc. Thesis, in Czech.] ? 48 p., Faculty of Science, The University of South Bohemia, České Budějovice, Czech Republic.
How the pattern of forest edges affects biodiversity in agricultural landscape: influence on distribution and abundance on different groups of animals.
Keywords: biodiverzita; drobní savci; ptáci; motýli; lesní okraje; okrajový efekt; bioindikační skupina; agrární krajina; Biodiversity; small mammals; edges