Historie a vývoj geometrického plánu - Pánová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce popisuje ?Historii a vývoj geometrického plánu?. V úvodní části je vysvětleno co je a co není geometrický plán. V následující kapitole je popsán vývojový proces, kterým musel geometrický plán projít než došel do současného vzhledu. Dále jsou v práci uvedené náležitosti, obsah a druhy geometrického plánu, jak se geometrický plán vyhotovuje a ověřuje, součinnost vyhotovitelů, ověřovatelů a orgánů zeměměřictví a katastru. V předposlední kapitole jsou uvedeny podmínky za kterých je geometrický plán platný a následně je popsáno jeho použití. V závěru práce jsou uvedeny některé zákony, které je potřeba znát pro tvorbu geometrického plánu.
History and evolution of geometrical plan
Keywords: geometrický plán; vývoj; katastrální mapa; katastr nemovitostí; zeměměřické činnosti; geometric plan; development; cadastral map; land register; surveying activities