Humanitární pomoc a vybrané nestátní neziskové organizace v ČR - Kušnirenková, Viktorie (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá humanitární pomocí a rozvojovou spoluprací. Autor se také zmiňuje o tradici pomoci a její historii a neopomíjí ani současný stav pomoci. Autor v práci uvádí dokumenty, kterými je oficiálně podložena humanitární pomoc a humánní zacházení s lidmi. Dále se autor zaměřuje na humanitární organizace působící na území České republiky a v zahraničí. Uvádí stručnou historii a země působností u organizací ADRA o.s., Člověk v tísni o.p.s., Charita Česká republika a Český červený kříž. V práci je poukázáno také na menší české organizace působící ''pouze'' na území České republiky.
Humanitarian Aid and Selected Non-state Non-profit Organisations in CR
Keywords: humanitární pomoc; rozvojová spolupráce; prioritní země; ADRA o.s.; Člověk v tísni o.p.s.; Charita Česká republika; Český červený kříž; humanitarian aid; development co-operation; priority country; ADRA; People in need; Caritas Czech Republic; Czech Red Cross