Funkcionální rovnice - Beníšková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá funkcionálními rovnicemi a jejich metodami, které vycházejí z učiva pro ZŠ. Je vhodná jako příprava na matematické olympiády pro talentované žáky na 2. stupni ZŠ a nižších gymnáziích. Jedná se o přehlednou studii zahrnující jak postupy řešení doplněné o slovní komentáře, tak i tvoření vlastních úloh. Práce může posloužit jako rozšíření učiva matematiky pro vyšší gymnázia.
Functional equations
Keywords: Funkcionální rovnice; funkce; vlastnosti funkce; Cauchyho metoda; metoda specifikace proměnných; Augustin-Louis Cauchy; Functional equations; function; function properties; Cauchy method; variable specification method; Augustin-Louis Cauchy